Till innehåll på sidan

Glada moroten

Skolrestaurang

I vår restaurang Glada Moroten ser vi lunch och mellanmål som två mycket viktiga ingredienser. Detta för att våra elever på Skanskvarnsskolan ska ha de bästa förutsättningar för en bra skolgång. Större delen av våra varmrätter får vi från Restaurang Chilli. De återfinns i Årsta vilket minskar varmhållningstiden och våra varmrätter håller därmed mycket hög kvalitet. Utöver de varma rätterna erbjuder vi ett stort utbud av grönsaksblandningar. Hemgjorda röror/såser, bön- och linsblandningar med mera i vår stora salladsbuffé. Salladsbuffén erbjuder även flertalet grönsaker enskilt, för att varje elev ska ha möjlighet att komponera en näringsrik sallad utifrån de grönsaker man själv gillar. Allt för att varje elev ska få i sig alla de näringsämnen kroppen behöver, för att hålla igång hela dagen. Specialkost finns för elever med behov.

Våra mellanmål är baserade på frukt, grönsaker, smörgåsar och/eller fil. Vi i köket ser dock till att mellanmålen speglar lunchutbudet. Dagar då vi ser att elever ätit mindre än vanligt så berikar vi mellanmålet med diverse tillägg. Exempelvis en av elevernas mellanmålsfavoriter korv med bröd. Allt för att se till att eleverna alltid finner något i utbudet som gör dem mätta och belåtna.

skolmaten logo

Samma mat i skolan som hemma? Ladda ner vår app så har du skolans matsedel tillgänglig både i hemmet och i matbutiken. För er som inte har möjlighet att ladda ner appar så kan du se skolmatsedeln här.

Dela: